Wycieczka zawodoznawcza do firmy ,,Amplus”
Treść
24 marca br. odbyła się wycieczka zawodoznawcza uczniów klas: 1, 2, 3 technikum kształcącym w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych do firmy "Amplus" w Niegardowie. Podczas wizyty młodzież poznała specyfikę pracy i różnorodność stanowisk, innowacyjne rozwiązania, które wyznaczają nowy kierunek branży owocowo-warzywnej. Podczas prelekcji Pan Tadeusz Kozera zapoznał uczniów z wyspecjalizowanym parkiem technologicznym, liniami produkcyjnymi do przetwórstwa warzyw takich jak: aseptycznie pakowany burak ćwikłowy, marchewka w kostce, kukurydza w kolbach. Młodzi adepci gastronomii dowiedzieli się jak uzyskać przetwory warzywno – owocowe, które są bezpieczne, jakościowe i zdrowe a jednocześnie wyprodukowane w poszanowaniu środowiska naturalnego. Opiekunowie wycieczki oraz młodzież składają serdeczne podziękowania dla firmy "Amplus" za miłe przyjęcie, cenne informacje i gościnność.