Pumpkin day in Piotrkowice Małe
Treść
Pumpkin day in Piotrkowice Małe
Kolejny Dzień Edukacji Prozdrowotnej za nami. Tym razem odkrywaliśmy wartości odżywcze dyni. Dynia jest warzywem bogatym w witaminy i minerały – m.in. w magnez, selen, potas i cynk. Stanowi także źródło białka i błonnika pokarmowego. Dynia to warzywo o wszechstronnym wykorzystaniu w kuchni. Można z niej przygotować zarówno dania główne, jak i przekąski i desery. My dziś degustowaliśmy desery z dyni. Dziękujemy klasie I c za kolejną akcje zachęcającą do sięgania po zdrowe produkty
![](/files/images/dyn1%281%29.jpg)
![](/files/images/dyn2%281%29.jpg)
![](/files/images/dyn3.jpg)
![](/files/images/dyn4.jpg)
![](/files/images/dyn5.jpg)
![](/files/images/dyn6.jpg)
![](/files/images/dyn8.jpg)
![](/files/images/dyn9.jpg)
![](/files/images/dyn10.jpg)
![](/files/images/dyn11.jpg)
![](/files/images/dyn12.jpg)
![](/files/images/dyn13.jpg)