Technik żywienia i usług gastronomicznych - zajęcia praktyczne
Treść
Kierunek - Żywienie i usług gastronomicznych kształci specjalistów w zakresie organizacji żywienia w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, bary, stołówki itp., Przygotowuje ucznia do kierowania pracą podległego personelu w zakresie obsługi maszyn i urządzeń gastronomicznych, obsługi konsumentów oraz organizacji i technologii produkcji.
Ważną częścią procesu kształcenia w technikum gastronomicznym oraz zasadniczej szkole zawodowej – kierunek Kucharz są zajęcia praktyczne. W naszej szkole młodzież odbywa je w profesjonalnie wyposażonej pracowni gastronomicznej, która jest ośrodkiem egzaminacyjnym Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie.
Poniżej prezentujemy zdjęcia z zajęć w pracowni gastronomicznej, klasy I Technik żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem mgr inż. Jolanty Banach.
---------
A.J.