Przejdź do treści
rekrutacja
Przejdź do stopki

Konkurs Gastronomiczny

Konkurs Gastronomiczny

Treść

„Polędwiczki wieprzowe na różne sposoby”
 
W dniu 06.10.2015 r. w pracowni żywienia odbył się szkolny konkurs gastronomiczny, w którym uczestniczyły 4 – 2 osobowe zespoły młodych kratorów sztuki kulinarnej. Współzawodnictwo polegało na sporządzeniu dania na bazie polędwiczek wieprzowych. Uczestnikom nie brakowało umiejetności i kreatywności w tworzeniu wykwintnych potraw konkursowych.
 
Dania przygotowane przez zespoły:
 
ZESPÓŁ nr 1
„Roladki w sosie śmietankowym z ryżem”
Dariusz Kowalik – klasa 2Tb
Michał Bil – klasa 2Tb
 
ZESPÓŁ nr 2
„Roladki w sosie pieczarkowym”
Piotr Pytel – klasa 2Tb
Norbert Kwiecień – klasa 2Tb
 
ZESPÓŁ nr 3
„Poledwiczka nadziewana delikatnym puree z ziemniaka, kapelusze faszerowane”
Anita Katarzyńska – klasa 2Tb
Justyna Mazur – klasa 2Tb
 
ZESPÓŁ nr 4
„Polędwiczka z karmelizowanym jabłkiem i sosem paprykowym”
Urszula Bujakowska – klasa 1ZSa
Paweł Chmielowski – klasa 1 Zsa
 
Wyniki konkursu:
Miejsce I – zespół nr 3
Miejsce II – zespół nr 1
Miejsce III – zespół nr 2
Wyróżnienie – zespół nr 4
 
Organizatorami konkursu były:
mgr inż. Iwona Kwiecień
mgr inż. Jolanta Banach
 
___
I.K
349464