Przejdź do treści
rekrutacja
Przejdź do stopki

Konkurs gastronomiczny " Ciasta walentynkowe"

Konkurs gastronomiczny

Treść

     W dniu 9 lutego 2018r. tuż przed feriami w naszej szkole odbył się konkurs gastronomiczny pt. " Ciasta walentynkowe". Adresowany był do klas II i III  o profilu gastronomicznym. Tematem przewodnim były wyroby cukiernicze nawiązujące do Walentynek, oceniane były m. in. smak, kolorystyka, różnorodność wykorzystanych procesów technologicznych, zgodność z tematem, pomysłowość.

     Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży, można było zaobserwować ogromne zaangażowanie i mnóstwo oryginalnych pomysłów. Dowodzi to temu, że młodzi kucharze kochają to co robią i dobrze wybrali zawód. Wśród imponującej rywalizacji brały udział klasy :        

  - 3Tc - Technik żywienia i Usług Gastronomicznych ( Klaudia Mucharska, Paulina Sroga)
  - 2Tc -Technik żywienia i Usług Gastronomicznych ( Sandra Bochenek, Dominika Słodowska, Ewa Wilczyńska, Amelia Marchewka) ;
- 3ZSa - Kucharz ( Justyna Śpicha, Paulina Widłak ).

Degustację i oceny wypieków dokonało szanowne jury w składzie :
      Aneta Dziedzic -Dyrektor Zespołu Szkół w Piotrkowicach Małych,
      Jarosław Okrajek - Wicedyrektor.
 

Opiekę nad konkursem sprawowały:
      mgr inż. Iwona Kwiecień,
      mgr inż. Jolanta Banach,
      mgr Jolanta Forma.
 

Wyniki:


      I miejsce - Klaudia Mucharska , Paulina Sroga
      II miejsce - Sandra Bochenek, Dominika Słodowska
      III miejsce ex aequo
           - Ewa Wilczyńska, Amelia Marchewka, Justyna Śpicha

349337